Főoldal
Legújabb
Yosuga no sora

Yosuga no sora egyéb:

Yosuga no sora online

Yosuga no sora filmek

Yosuga no sora sorozatok

Yosuga no sora videók

Yosuga no sora magyarul

Yosuga no sora regisztráció nélkül

Yosuga no sora ingyen

Yosuga no sora

Nézettség MA: 2 | HÓNAPBAN: 2

További epizódok:

Évadok:
1

Előzetes megtekintése:

IMDb:

Pontszám: 6.4
Megtekint

Leírás:

A Kasugano-ikrek tragikus módon árvultak el: szüleik autóbalesetben vesztették életüket. Egyedül maradtak, s senkire se számíthatnak a nagyváros bűzös forgatagában. Ezért eladják a lakást, ahol eddig éltek, s leköltöztek a vidékre, nagyszüleik üres házába, egy szinte Isten háta mögötti kis faluba, Okukozomébe, hogy összetört életük darabkáit újra összerakosgathassák. A jövő még bizonytalan a számukra, Haruka a múlt emlékeibe kapaszkodva próbálja meg meríteni az erőt, hogy magát és testvérét el tudja látni.

Okukozomében az új élet lehetősége mellett régi, gyerekkori barátaik is várják őket. Újra kialakul a kapcsolat a régi barátaikkal, mint Nao Yorihimével, az új osztálytárssal, Ryouhei Nakazatoval, Akira Amatsumével, a szentélyi szűzzel, s Akira barátjával, Kazuha Migiwával. Minden olyan csendesnek, ismerősnek és nyugodtnak tűnik. De a felszín alatt lapul egy régi-régi titkos eskü az ikrek közt, egy rég elveszett fontos dolog s az igazi ok, hogy miért is tértek vissza.

A történetben viszont az Amagami SS-hez vagy a Higurashi no Naku Koro ni-hez hasonlóan pár részenként új fejezet nyílik: egy úgy nevezett arc. Ezek a fejezetek egy-egy lány történetét mesélik el, a következőképpen a DVD/BD-lemezekre bontva:

Vol 1. Kazuha route: 1., 2., 3., 4. részek
Vol 2. Akira Route: 1., 2., 5., 6. részek
Vol 3. Nao Route : 1., 7., 8., 9. részek
Vol 4. Sora Route : 1., 7., 10., 11., 12. részek.

Szerintem kellően lassú, andalogva drámázós történeteket kapunk, ahol nem kapkodnak el semmit, lassan jutnak el a tényleges végkifejletig. Az első rész ugyan sokakat elborzasztott az omakéje miatt, s az akkor felvetődött főként felnőtteknek szánt tartalom később finom kivitelezésben megmutatkozott. Összességében ezzel semmi baj sincs, miután az eredeti művet is főleg felnőtteknek szánták.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a romantikát és a drámát kiegyensúlyozott formában látni, és/vagy tetszett nekik az Amagami SS.

Hozzászólások:

ÚJ:
Zolt (2023.07.05. 23:49)
.